• Verwerken, Versterken en weer Werken

 • verwerken versterken weer werken Pauw-Werkt voor hoger opgeleiden met een beperking

  Voor wie:

  Het traject Verwerken, Versterken en weer Werken is speciaal ontwikkeld voor hogeropgeleiden die vanwege een lichamelijke beperking of een chronische ziekte hun oude functie niet meer kunnen of niet meer willen uitoefenen. Zij hebben behoefte aan begeleiding in het (her) ontdekken van hun mogelijkheden en kwaliteiten. Met als doel: het vinden van een nieuwe plezierige, aangepaste en uitdagende werkplek oftewel PAUW!

 • Maatwerk

  De persoonlijke begeleiding tijdens het traject Verwerken, Versterken en weer Werken is maatwerk. Dit houdt in dat iedere kandidaat gedurende het hele traject met loopbaaninstrumenten aan de slag gaat die voor hem of haar het meest effectief zijn. Tussentijds wordt geëvalueerd om te peilen of het traject nog aansluit bij individuele wensen en doelstellingen. Het traject kan op basis van beschikbaarheid op elk gewenst moment in het jaar worden gestart.  

 • Programma 6 maanden traject Verwerken, Versterken & weer Werken

  Maatwerk op individuele basis

 • Gratis check  

  45 minuten

  Waar sta je nu? Ben jij er klaar voor om stappen te nemen richting werk? Wil je de mogelijkheden en kansen onderzoeken bij jouw huidige werkgever? Of wil je kijken naar wat je eventueel nog meer zou kunnen en willen? Sluiten jouw wensen en behoeftes aan bij mijn aanbod?

 • Verwerken

  Tijdens het onderdeel ‘verwerken’ kijk je tijdens de eerste twee sessies terug.

  Hoe zag jouw leven eruit, zowel op het werk als privé, voordat je ziek werd of een beperking kreeg?

  In de derde sessie kijk je naar jouw huidige situatie, het hier en nu. Hoe is het nu met je? In de vierde sessie richt je je blik op de toekomst en maken wij jouw persoonlijke plan van aanpak.

 • sessie 1+2 Transitietraining: rouwverwerking bij verlies
  2x 2 uur van gezondheid met de focus op terugblikken.

  sessie 3 Transitietraining: rouwverwerking bij verlies van gezondheid met de focus op 1x 2 uur het hier en nu.

  Sessie 4+5 Transitietraining: rouwverwerking bij verlies van gezondheid: met als
  2x2 uur focus de blik op de toekomst.

  Sessie 6 Evaluatiegesprek transitietraining. Het in kaart brengen van de bevindingen 1x 1,5 uur van deze training en het maken van een persoonlijk plan van aanpak.

 • vverwerken versterkenen weer werken sessie12-13-pauw-werkt-voor-hoger-opgeleiden-met-een-beperking

  Versterken 

  Tijdens het onderdeel ‘versterken’ breng jij jouw waarden, kwaliteiten, vaardigheden en vooral jouw mogelijkheden in kaart. Dit kan aan de hand van diverse loopbaaninstrumenten zoals opdrachten, vragenlijsten en een beroepskeuzevragenlijst. Samen kijken wij wat voor jou de beste manier is om hiermee aan de slag te gaan.

 • Sessie 7+8

  2 x 2,5 uur De Focus op jou: wie ben jij? wat wil jij? wat kan jij?

  Sessie 9 Welke werkplek aanpassingen / voorwaarden zijn er nodig zodat jij optimaal
  1,5 uur kunt functioneren?

  Sessie 10 Evaluatie De Focus op jou en overzicht van de benodigde werkplek aanpassingen
  1 uur

  Sessie 11 Welke functies en werkzaamheden passen het beste bij mij?
  1 uur

 • vverwerken versterkenen weer werken sessie12-13-pauw-werkt-voor-hoger-opgeleiden-met-een-beperking

  Sessie 12+13 De ins & outs van solliciteren

  2x 2 uur Waar vind je vacatures die voor jou passend zijn? Hoe bepaal je of het zinvol is om een motivatiebrief te schrijven? Hoe zorg je ervoor dat jouw brief eruit springt en dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek? En hoe zorg je ervoor dat de aandacht uitgaat naar jouw mogelijkheden?

  Wat te doen als jij een gat op je CV hebt? Wat vertel je over jouw beperking of ziekte in een motivatiebrief of tijdens een gesprek? Hoe kan je jezelf voorbereiden op vragen met betrekking tot jouw gezondheid? Moet je alle vragen over jouw ziekte of beperking tijdens een sollicitatiegesprek beantwoorden? Hoe kun je zelf invloed uitoefenen op een gesprek?

  Sessie 14-16 Het maken van een Bron CV en een maatwerk CV
  1 uur 1e CV check op inhoud en vormgeving (ook mogelijk via telefoon / Skype).
  1 uur CV bespreking naar aanleiding van de feedback (ook mogelijk via telefoon / Skype).
  1 uur 2e CV check op basis van de doorgevoerde wijzigingen (kan via de telefoon / Skype).

  Sessie 17 evaluatie Sollicitatie training
  1 uur

  Sessie 18+19
  1,5 uur Social media: training Linkedin
  1,5 uur Social media: training Twitter voor zakelijk gebruik

  Als je druk bezig bent met het zoeken naar geschikte vacatures, dan kan netwerken interessante (nieuwe) contacten opleveren. En als jouw netwerk weet waar jij naar op zoek bent, dan is de kans vele malen groter dat ze jou zullen tippen voor een geschikte vacature. Als iemand bereid is om een netwerkgesprek met je te voeren dan wil je natuurlijk goed voor de dag komen tijdens het gesprek. Dat kan door je goed voor te bereiden. Wat wil je bereiken met het gesprek? Wat wil je dat de ander van jou te weten komt? En welke indruk wil je achterlaten? Oefening baart kunst!

  Sessie 20+21 Oefenen van een netwerkgesprek en feedback
  2x 1 uur 

   

 • Weer werken

  vVerrwerken versterken weer werken sessie 24-125 | Pauw-Werkt voor hoger opgeleiden met een beperking

  Als je voor een sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd of in een vergevorderde sollicitatieprocedure zit, dan laat je niets aan het toeval over. Je wilt jezelf zo goed mogelijk presenteren zodat de uiteindelijke keuze op jouw valt. Een goede voorbereiding maakt het verschil. Wil jij werken aan je presentatievaardigheden? Of ben je zo zenuwachtig dat je in gesprekken dichtklapt? Heb je tips nodig bij het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden? Of wil je liever advies over welke kleding je het beste kunt aantrekken? Afhankelijk van jouw wensen kunnen wij hier de juiste invulling aan geven tijdens deze sessies.

  Sessie 22 + 23 Oefenen van een concreet (video) sollicitatiegesprek en feedback
  2x 1,5 uur 

  Als jij de baan hebt gekregen, dan is het uiteraard belangrijk dat jouw werkplek goed wordt ingericht.

  In overleg met de Arbodienst van jouw nieuwe werkgever maken we concrete afspraken om dit zo snel mogelijk voor jou te realiseren.

  Als je eenmaal bent gestart in een nieuwe baan is er vaak een inwerkperiode. Je maakt kennis met je nieuwe collega’s, je leert nieuwe vaardigheden aan. En misschien start je gelijk met een training of opleiding. Kortom, er komt veel op je af en jouw dagindeling ziet er weer heel anders uit.

  Sessie 24+25
  2 x 1 uur Coaching op nieuwe werkplek

  Afsluitende lunch op locatie

  Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Geïnteresseerd in een specifiek onderdeel? Kijk bij de a la carte trainingen.

   

  Opbrengst van de training

  Tijdens deze training maak je concrete stappen richting (ander) werk dat in alle opzichten bij jou past. Dit begint bij een persoonlijke zoektocht waarbij je (opnieuw) op zoek gaat naar jouw kernkwaliteiten, vaardigheden en competenties. Je brengt in kaart wie jij bent, wat jij wilt en wat jij kunt. En vanuit deze basis onderzoek je welke werkzaamheden en functies bij jou passen en kun je gericht inzetten op het vinden van werk. De evaluaties na de verschillende sessies zorgen ervoor dat het doel scherp blijft. Aan het einde van de training solliciteer je op functies die goed bij jou passen of ben je misschien al begonnen op jouw nieuwe werkplek.

  De locatie

  De locatie wordt in overleg met de deelnemer bepaald en is sterk afhankelijk van de beperking van de deelnemer. Te denken valt aan rolstoelvriendelijke locaties en een goede bereikbaarheid, dus ook met het met OV.

  Duur

  Het traject kan op elk gewenst moment starten. Afhankelijk van de startdatum bedraagt de doorlooptijd 6 tot maximaal 7 maanden. Het aantal sessies blijft hetzelfde.

  Telefonische coaching en Skype gesprekken

  Een aantal sessies, waaronder sessie 14-16, kan in overleg en als dit gewenst is ook via Skype of via de telefoon plaatsvinden.

  Vragen?

  Stuur gerust een mail of bel me zodat ik je vragen kan beantwoorden.

 • Traject aanvragen

  Versturen

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann